Άρθρο της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και της δημοσιογράφου Αφροδίτης Τζιαντζή, για την αμετάκλητη δικαστική δικαίωση συνταξιούχων που προσέφυγαν μέσω του γραφείου μας.
Εννέα χρόνια πριν, το σωματείο ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ξεκίνησε να οργανώνει τα μέλη του για την διεκδίκηση των κομμένων συντάξεών τους, σε πείσμα  της περιρρέουσας ατμόσφαιρας περί “χαμένης υπόθεσης” και κόντρα σε όσους φρόντιζαν να αποτρέπουν με κάθε τρόπο από “άσκοπες δικαστικές ενέργειες”.
Χρειάστηκε υπομονή, αγώνας και αντοχή απέναντι στις καθυστερήσεις και τις αναβολές, οφειλόμενες κυρίως στην μη προσκόμιση φακέλου και στοιχείων από τον ΕΦΚΑ.
Αμετάκλητη είναι πλέον η δικαίωση των πρώτων συνταξιούχων που προσέφυγαν ομαδικά, για τις περικοπές των ν. 4051/12 και ν. 4093/12.
Οι 44 συνταξιούχοι που δικαιώνει η υπ’ αρ. 796/2022 απόφαση του ΔΠρ Αθηνών θα λάβουν για τα έτη 2012 – 2013 ποσά περικοπών της τάξεως των 5.000 – 6.000 ευρώ και επιπλέον τόκους υπερημερίας για όλα αυτά τα χρόνια που είναι εκκρεμής δικαστικά η υπόθεση. Η καταβολή των ποσών έχει ήδη δρομολογηθεί.
Το σημαντικότερο ερώτημα όμως παραμένει:
Τί θα γίνει με όσους δεν έχουν προσφύγει εγκαίρως ή δεν έχουν προσφύγει καθόλου; Θα ληφθεί – πολιτική – απόφαση για να επιστραφούν και σε εκείνους οι αντισυνταγματικές περικοπές χωρίς προσφυγές στα δικαστήρια όπως έχει γίνει για άλλες κατηγορίες συνταξιούχων στο παρελθόν;
Όταν έχει τελειωτικά κριθεί η αντισυνταγματικότητα ενός νόμου, είναι θεμιτός και σύμφωνος με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ αυτός ο διαχωρισμός;

Δείτε αναλυτικά το άρθρο της ΕΦΣΥΝ στο παρακάτω λινκ:

https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/348184_anadromika-2012-2013-se-syntaxioyhoys-ote

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 Brofa & Partners Developed by Sugarweb

logo-footer