Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφάσισε (αρ. απόφασης 504/2021), ότι η επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) είναι αντισυνταγματική. Η απόφαση αφορά τους συνταξιούχους δημοσίου, δικαστικούς, αστυνομικούς κλπ.

Τι γίνεται όμως με τους άλλους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΤΕ ΔΕΗ, Τράπεζες κλπ);

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είναι επίσης ανώτατο δικαστήριο, αρμόδιο για αυτές τις κατηγορίες, έχει αποφασίσει ότι η εν λόγω κράτηση είναι συνταγματική!

Επομένως, υπάρχει αντίθεση στις νομολογίες των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας ως προς την ΕΑΣ.

Η ίδια ασυμφωνία υπάρχει και για το χρονικό εύρος της αντισυνταγματικότητας του ν. 4093/2012. Το μεν ΣτΕ έχει κρίνει ότι η αντισυνταγματικότητα υπάρχει μέχρι την ψήφιση του ν. Κατρούγκαλου (το γνωστό 11μηνο) ενώ το ΕλΣυν έχει κρίνει ότι η αντισυνταγματικότητα εκτείνεται και μετά από τους 11 αυτούς μήνες.

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο μας από το 2013 που καταθέτει αγωγές για τις μνημονιακές περικοπές, διεκδικεί ΚΑΙ την ΕΑΣ ΚΑΙ τις περικοπές του ν. 4093/2012.

Επομένως, όσοι συνταξιούχοι έχουν κάνει ήδη αγωγές για τις μνημονιακές περικοπές, μέσω του γραφείου μας, να γνωρίζουν ότι διεκδικούν ήδη τις ανωτέρω περικοπές.

Όσοι συνταξιούχοι είτε δεν έχουν καταθέσει καθόλου αγωγή, είτε επιθυμούν να καταθέσουν νέα αγωγή για να καλυφθεί το διάστημα από την κατάθεση της προηγούμενης αγωγής τους μέχρι και σήμερα, μπορούν να στέλνουν τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία μπορούν να βρουν εδώ:

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Το κόστος ανέρχεται σε 30 ευρώ το άτομο για όποιον θέλει να προσφύγει για την κύρια ή επικουρική σύνταξη και 50 ευρώ το άτομο, για όποιον θέλει να προσφύγει και για τις δύο συντάξεις.

Το ποσοστό ανέρχεται σε 3%.

Προσοχή! Το έτος 2015 πρόκειται να παραγραφεί μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας (όπου θα έχουμε άρση αναστολής προθεσμιών). Για να μην παραγραφεί πρέπει να κατατεθεί εγκαίρως αγωγή, γι αυτό στείλτε τα έγγραφά σας το συντομότερο δυνατόν.

Τελική προθεσμία αποστολής εγγράφων: 18.6.2021

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 Brofa & Partners Developed by Sugarweb

logo-footer